Simay Yılmaz Yazıları
SY
Simay Yılmaz
Psikolog
Yazar Hakkında
Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Şu anda Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji Yetişkin Tezli programda yüksek lisansına devam etmektedir. Lisans eğitimi sürecinde Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG)’te ilk sene sosyal etkinlik ekip üyesi, ikinci sene yerel yapılanma başkan yardımcısı olarak görev aldı. Bunun yanı sıra TPÖÇG’te 2020 yılında yaygın eğitmen eğitimi oldu ve eğitmen olarak çeşitli eğitimler verdi. İzmir’de EMA Danışmanlık Merkezinde 1 süreyle klinik stajı yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak TÜBİTAK projesinde görev aldı. ODTÜ Çocuk ve Ergen Gelişimi Laboratuvarı’nda, Sabancı Üniversitesi Benlik ve İlişkiler Laboratuvarı’nda çeşitli projelerde görev aldı. TÜBİTAK tarafından STAR bursiyeri seçildi ve Sabancı Üniversitesi’ne bağlı olarak bursiyer/stajyer olarak görev aldı. Şu anda ise Koç Üniversitesi Ruh Sağlığı Laboratuvarı’nda Prof. Dr. Mehmet Eskin danışmanlığında ve Travma ve Stres Laboratuvarında Doç. Dr. Ceren Acartürk danışmanlığında çeşitli projelerde görev almaya devam etmektedir. Işık Üniversitesi’nde yüksek lisansına devam ederken aynı zamanda İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Huzursuz Bacak Sendromu Nedir? Willis-Ekbom Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Huzursuz Bacak Sendromu, diğer bir adıyla Willis-Ekbom hastalığı, bacaklardaki rahatsız edici hisler sonucunda bacakları hareket ettirmeye yönelik dürtü ve ihtiyaç ile ortaya çıkan kronik bir hareket bozukluğudur.
Devamını OkuEbeveynlik Stilleri Nedir? Farklı Ebeveynlik Stillerinin Çocuk Gelişimine Etkileri
Ebeveynlik stilleri, ebeveynlerin çocukları ile nasıl ilişki kurduklarını ve çocuk yetiştirmede kullandıkları temel yöntemleri belirten yaklaşımlara denir. Bilinen dört ebeveynlik stiline yakın zamanda helikopter ebeveynlik de eklenmiştir.
Devamını OkuDissosiyatif Kimlik (Çoklu Kişilik) Bozukluğu Nedir?
İnsanların çoğu dissosiyasyonu bir savunma mekanizması olarak günlük yaşantısında sıklıkla kullanmaktadır. Peki bu ayrışma yaşantısını psikopatolojik boyuta neler getirir ve çoklu kimlik bozukluğuna sahip bireyler neler deneyimlerler?
Devamını OkuSınav Kaygısı ve Sınav Dönemi Stresi ile Nasıl Başa Çıkılır?
Sınav kaygısı, gelecekteki sınavlarda gösterilecek olan performansa dair duyulan endişelere eşlik eden bir duygudur. Özellikle öğrencilerde görülen sınav kaygısı normal seviyelerde performansı geliştirirken aşırı kaygıya döndüğü durumda performansı olumsuz etkiler.
Devamını Oku