Gestalt Terapi Nedir?

Gestalt terapisi, kişinin anlık deneyimine odaklanan, kişisel sorumluluk ve öz farkındalığı vurgulayan bir psikoterapi ekolüdür. Fritz Perls, Laura Perls ve Paul Goodman tarafından 1940'ların ve 1950'lerin geliştirilmiştir.

Gestalt terapisi, bireylerin öz farkındalıklarını derinleştirerek, otantik bir yaşam sürmelerine ve anlamlı ilişkiler kurarak kişisel gelişim kapasitelerini artırmalarına yardımcı olmayı hedefler..

Gestalt terapisi bütünsel bir yaklaşım benimser. Zihin, beden, duygular ve ruhun birbiriyle bağlantılı olduğunu vurgular.

Terapist, danışanı düşüncelerini, duygularını, davranış ve bedensel duyumlarını şimdi yaşamaya daha fazla farkındalık geliştirmeye teşvik eder. Geçmişte takılıp kalmak veya gelecek hakkında endişelenmek yerine anlık deneyime odaklanmanın önemini vurgular.

Gestalt Terapi Hangi Psikolojik Sorunların Çözümünde Etkilidir?

Stres Bozuklukları
Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları
Depresyon
İlişki Sorunları
Öz Saygı ve Öz Güven Problemleri
Kişisel Gelişim

Gestalt Terapi Seans Süreci

Gestalt terapide seans süreci boyunca kişiye deneyimlerini ifade etmesi, öz farkındalık geliştirmesi ve iç dünyasını derinlemesine keşfetmesi amaçlanır.

Seanslarının ne kadar süre devam edeceği kişinin ihtiyaçları doğrultusunda terapistin önerisi ile değişkenlikler gösterebilir. Gestalt terapi genellikle haftada bir kez 40-50 dakikalık görüşmeler ile danışanın ihtiyacı süresince devam eder.

Gestalt Terapide Kullanılan Kavram ve Teknikler

Boş Sandalye Tekniği
Bilinçli Farkındalık
Şimdi ve Burada
İfade Teknikleri

Daha iyi hissetmeye bugün başlayın

Uygulamayı indirin ve size en uygun psikologları inceleyin. Uzman psikoloğunuzla uyumunuzu görmek için 15 dakikalık ücretsiz ön görüşme yaparak terapi yolcuğunuza başlayın.